Un grav accident de muncă a avut loc în dimineața zilei de luni, la Spitalul Județean Galați, unde un bărbat de 62 de ani și-a pierdut viața după o cădere în zona bucătăriei spitalului. Incidentul aduce în discuție lipsa echipamentului de protecție necesar, în contextul unor reguli stricte privind siguranța la locul de muncă.
Intervenția medicală și circumstanțele accidentului
Potrivit informațiilor colectate de redacția noastră, echipajul medical de urgență a intervenit rapid la locul accidentului, găsindu-l pe bărbat în stare gravă, suferind de hemoragii nazale și la nivelul urechilor. Muncitorul, identificat în urma anchetei ca fiind responsabil cu diverse activități în bucătăria spitalului, se pare că s-a împiedicat de o funie, căzând de la aproximativ trei metri înălțime. În urma căderii, victima a suferit multiple fracturi craniene și a fost găsită în stop cardiorespirator.
„În serviciul de urgență a ajuns un pacient în vârstă de 62 de ani găsit în stop cardiorespirator. Prezenta otoragie pe partea dreaptă, epistaxis bilateral, crepitații osoase la nivelul craniului, în zona osului frontal. A fost resuscitat, intubat și transportat în Unitatea de Primiri Urgențe”, a declarat Dr. Ioana Anghel, coordonatorul echipei medicale de urgență.
Lipsa echipamentului de protecție și interpretarea evenimentului
Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a deschis deja o anchetă pentru a analiza cauzele exacte ale accidentului. Conform primelor date colectate, bărbatul nu purta echipamentul de protecție necesar conform normativelor de sănătate și securitate în muncă. Contextul incidentului, produs într-o zonă ce nu necesită în mod tradițional măsuri de protecție atât de stricte precum un șantier de construcții, a stârnit discuții legate de respectarea normelor de siguranță în toate sectoarele economice.
Potrivit specialiștilor în securitate la locul de muncă, o simplă neglijență sau absență a măsurilor standard de protecție poate transforma orice loc de muncă într-un potențial spațiu periculos. „Accidentele de muncă nu se petrec doar pe mari șantiere sau în fabrici. Trebuie să ne asigurăm că indiferent de domeniu, angajații dispun de un mediu sigur pentru a-și desfășura activitatea,” a menționat într-un comunicat Mircea Iliescu, expert în securitate și sănătate în muncă.
Context local și concluzie
Acesta este primul accident de muncă serios raportat anul acesta la Spitalul Județean Galați, o instituție de sănătate majoră din județ. Într-un oraș ca Galați, în care activitățile industriale și munca în diverse domenii de producție sunt intensă desfășurate, protecția lucrătorilor ar trebui să fie întotdeauna o prioritate.
Analiza noastră demonstrează importanța respectării stricte a normelor de securitate la locul de muncă, chiar și în medii care nu par a prezenta un risc evident. Cu toate că ancheta este încă în desfășurare, acest accident tragic reprezintă un apel de trezire pentru angajatori și angajați deopotrivă, ca să acționeze în mod proactiv și să evite astfel de tragedii pe viitor. Redacția noastră va monitoriza îndeaproape evoluția anchetei lansate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați și va continua să informeze publicul cu privire la concluziile și măsurile ce vor fi luate pe viitor.
Citeste tot articolul
Citeste tot articolul… – Sursa Botosaneanul.ro
contact: [email protected]