22 de elevi proveniți de la Școlile de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina și ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca au început modulul II al stagiului de practică la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani începând cu data de 01 iulie 2024. Aceștia vor avea o perioadă de două luni până pe data de 30 august 2024 pentru a-și desfășura activitatea în cadrul diferitelor structuri de ordine publică ale polițiilor municipale, orășenești și rurale, precum și la posturile de poliție comunale.
Elevii vor avea oportunitatea să-și aplice cunoștințele teoretice acumulate în timpul orelor de curs în situații reale, sub îndrumarea specialiștilor din cadrul Biroului de Pregătire Profesională și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Botoșani. Astăzi, în data de 5 iulie 2024, aceștia au participat la o instruire care a vizat tactica polițienească și tragerea cu armamentul din dotare, având ca obiectiv dobândirea unor deprinderi tactice necesare pentru a fi eficienți în diversele situații cu care se vor confrunta în calitate de reprezentanți ai legii.
În cadrul stagiului de practică, elevii vor fi implicați în activități practice care le vor dezvolta competențele și abilitățile necesare pentru a deveni viitori agenți de poliție eficienți. Aceștia vor avea posibilitatea să lucreze alături de polițiștii din Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, să învețe tehnici și strategii de intervenție în diverse situații de urgență, precum și să dobândească experiență practică în domeniul aplicării legii.
Prin intermediul acestui stagiu de practică la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, elevii vor putea să-și contureze o imagine clară asupra muncii și responsabilităților unui agent de poliție, să înțeleagă provocările și obstacolele cu care aceștia se confruntă în exercitarea atribuțiilor lor zilnice, dar și să pună în practică cunoștințele teoretice acumulate în timpul pregătirii lor academice.
Această experiență de practică în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani reprezintă o oportunitate valoroasă pentru cei 22 de elevi care urmează să devină viitori agenți de poliție. Prin implicarea lor activă în diverse activități practice și în situații reale, aceștia vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile de comunicare, negociere, decizie și rezolvare a problemelor, esențiale pentru îndeplinirea cu succes a atribuțiilor specifice ale unei profesii în domeniul aplicării legii.
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- „www.gazetabt.ro”
contact: medialux85@gmail.com