O noutate pe piaţa lactatelor vegetale este laptele de cartof, o băutură care se află în plină ascensiune şi este puternic mediatizată în online, urmând să devină la fel de populară ca şi laptele de soia sau de migdale.
Creat de profeoara Eva Tornberg, de la Universitatea Lund, laptele de cartof este descris drept „delicios de cremos‟, „face spuma perfectă pentru cafea‟ şi „funcţionează la fel ca orice alt lapte‟.
Dar ce este, mai exact, laptele de cartof? În momentul de faţă, produsul se comercializează în magazinele din Marea Britanie, însă potrivit „The Green Creator‟ această băutură poate fi făcută şi în casă. Ai nevoie de cartofi albi dar poţi folosi şi cartofi dulci, în funcţie de preferinţe. Dacă foloseşti cartofi roşii, băutura rezultată nu va face spumă, scrie dcnews.ro.
Se fierb bine cartofii, apoi îi adăugăm în blender cu puţină apă caldă. Punem şi sare, îndulcitori precum mere, sirop…