Începând de joi, 21 martie 2024, toate unitățile de alimentație publică sunt obligate să adopte noi reguli pentru reducerea risipei alimentare.
Mâncarea la pachet
Restaurantele și alte unități de alimentație publică sunt obligate, începând din 21 martie 2024, să aplice o serie de reguli privind reducerea risipei alimentare, noile dispoziții aplicându-se și clienților.
Concret, începând de joi, 21 martie, toate localurile trebuie să afișeze vizibil fie la intrarea în restaurant, fie în meniu posibilitatea ca oamenii să-și ia la
pachet mâncarea pe care nu reușesc să o mănânce în restaurant, potrivit antena3.ro.
În ce privește magazinele alimentare, acestea trebuie să ieftinească alimentele care se apropie de data de expirare sau să le doneze unor ONG-uri sau adăposturi pentru animale.
Lista principalelor reguli
-măsuri de responsabilizare pentru diminuarea risipei alimentare pe lanţul agroalimentar, începând cu producţia, procesarea, depozitarea, distribuţia şi comercializarea alimentelor, inclusiv în sectorul de industrie hotelieră şi al serviciilor alimentare;
-măsuri privind vânzarea cu preţ redus a produselor aflate aproape de expirarea termenului de valabilitate;
-măsuri pentru…