Sfaturile pompierilor botoșăneni pentru a nu transforma tăierea porcului într-o tragedie
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani (ISU), au transmis sfaturile necesare pentru a preveni evenimentele neplăcute la sacrificarea porcului.
Sărbătorile de Iarnă se apropie, iar cetăţenii desfăşoară în gospodării o serie de activităţi pentru pregătirea preparatelor din carne (sacrificarea animalelor, afumarea preparatelor din carne, etc.). Anii trecuţi, mai mulţi botoşăneni au avut de suferit fie de pe urma unor incendii provocate din neglijenţă, fie din cauza unor accidentări (plăgi tăiate, arsuri).
Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă:
– la sacrificarea porcului, locul ales pentru pârlirea acestuia trebuie să fie la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;
– buteliile de gaz utilizate trebuie să fie menținute la distanţă faţă de arzător, iar furtunurile de alimentare să aibă la capete coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri;
– nu trebuie folosită flacăra pentru verificarea etanşeităţii buteliei, a garniturilor sau a…