Claudia Romana Rista este primul „diplomat culinar“ asumat din România. Romana a adunat rețete originale din toată țara, iar acum vrea să le promoveze, în special în restaurantele din România, care nu știu să gătească după orânduielile vechi ale bucătăriei de pe teritoriul nostru.

Claudia Romana Rista FOTO arhivă personală
E adevărat că, atunci când mergeți în vacanță sau într-un city-break sau pur si simplu într-o altă zonă geografică, vreți să mâncați ceva tradiţional, specific acelui loc? Cu toții am auzit de ciorba rădăuțeană, varza à la Cluj, tochitura cu mămăligă din Maramureș sau scovergile bănățene, dar și de pizza și înghețata italiană, mâncarea thai sau tortilla spaniolă.
Dacă multe țări alocă bani serioși pentru promovarea bucătăriei tradiționale, în România acest lucru nu se întâmplă. Însă Claudia Romana Rista, cunoscută de zece ani drept „Fata care gătește cu flori“, și-a…