Persoanele care consumă cafea zilnic, cu sau fără zahăr, par să fie expuse unui risc mai mic de a muri devreme decât cei care nu beau deloc, potrivit unui nou studiu publicat în Analele Medicinii Interne, informează The Guardian.
Cercetătorii de la Universitatea Medicală de Sud din Guangzhou, China, au descoperit că este mai puțin probabil ca persoanele care consumă cantități moderate de cafea în fiecare zi, indiferent dacă pun zahăr sau nu, să moară într-o perioadă de șapte ani decât în cazul celor care nu au acest obicei.
Rezultatele studiului se bazează pe date obținute de la peste 171.000 de participanți ai BioBank din Marea Britanie, unde au fost înregistrate informații generale, de sănătate și despre stilul de viață a peste 500.000 de persoane care includ și detalii despre obieciurile participanților cu privire la consumul de cafea.
Pe o perioadă de șapte ani, începând cu 2009, 3.177 de persoane dintre cele monitorizate au…
Citește mai mult – Sursă Digi24
Persoanele care consumă cafea zilnic, cu sau fără zahăr, par să fie expuse unui risc mai mic de a muri devreme decât cei care nu beau deloc, potrivit unui nou studiu publicat în Analele Medicinii Interne, informează The Guardian.
Cercetătorii de la Universitatea Medicală de Sud din Guangzhou, China, au descoperit că este mai puțin probabil ca persoanele care consumă cantități moderate de cafea în fiecare zi, indiferent dacă pun zahăr sau nu, să moară într-o perioadă de șapte ani decât în cazul celor care nu au acest obicei.
Rezultatele studiului se bazează pe date obținute de la peste 171.000 de participanți ai BioBank din Marea Britanie, unde au fost înregistrate informații generale, de sănătate și despre stilul de viață a peste 500.000 de persoane care includ și detalii despre obieciurile participanților cu privire la consumul de cafea.
Pe o perioadă de șapte ani, începând cu 2009, 3.177 de persoane dintre cele monitorizate au…
Citește mai mult – Sursă Digi24